Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحمانیان گفت: ۲۷ هزار و ۱۲۶ سالمند اقا و خانم در شهرستان جهرم تحت پوشش معاونت بهداشتی داشگاه علوم پزشکی هستند.

«محمد رحمانیان» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به اینکه ۲۷ هزار و ۱۲۶ سالمند اقا و خانم در شهرستان جهرم تحت پوشش معاونت بهداشتی داشگاه علوم پزشکی هستند، گفت: فشار خون بالا، ديابت و بيماری های قلبی به ترتيب از جمله بيماری های زمينه ای هستند كه شيوع بيشتری در بين سالمندان جهرمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه طبق آمارهای ثبت شده در سامانه «سيب»، بررسی ها و مشاوره های مراقبين سلامت با سالمندان تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، تغذيه نامناسب مانند مصرف كم ميوه و سبزيجات و تحرک بدنی كم از علت های اصلی شكل گيری بيماری های زمينه ای در سالمندان جهرم بوده است، افزود: آمارهای ثبت شده در سامانه «سيب» اين موضوع رانشان می دهد كه سالمندان جهرمی اهميت كمی برای ميوه، سبزيجات و لبنيات قائل هستند.

 

وی با اشاره به اینکه اين در حالی است كه تعذيه مناسب و دوری از غذاهای شور و پر چرب نقش بسياری در پيشگيری از بيماری های زمينه مانند فشار خون و ديابت دارد، بیان کرد: اين موضوع حائز اهميت است كه فشار خون بالا موجب ايجا بيماری های قلبی و عروقی می شود.


رحمانیان با اشاره به اینکه متاسفانه تحرک بدنی در سالمندان جهرمی بسيار كم است، بیان کرد: يک پياده روی ساده می تواند در بهبود بيماری های زمينه ای و پيشرفت آنها جلوگيری كند.

 

وی با بیان اینکه بيماری آلزايمر از ديگر درگيری های سالمندان است، گفت: مغز نیز همچون دیگر اعضا و بخش‌های بدن به ورزش کردن نیاز دارد و انجام فعالیت‌ هایی که قدرت حافظه را تقویت می‌کنند‌، موجب حفظ سلامت مغز می ‌شود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به بيماری «كرونا» و در معرض بودن سالمندان در برابر اين بيماری، تاکید کرد: سالمندان از آسیب پذیرترین گروه ها در برابر کرونا بوده و مراقبت از سلامت آنان از سوی فرزندان و اطرافیان امری ضروری و مهم است. 


وی با اشاره به اینکه از ابتدای شيوع بيماری كرونا تا اكنون ۳۱۸ سالمند در بخش كوويد۱۹ بيمارستان پيمانيه جهرم بستری شده اند، خاطرنشان کرد: بيماری های زمينه ای از علت های اصلی حاد شدن بيماري كرونا در انان بوده است.

 

 

رحمانیان با اشاره به خدماتی كه در جهرم به سالمندان ارائه می شود، عنوان کرد: به صورت دوره ای توسط مراقبين سلامت، غربالگری فشارخون، قندخون، چربی خون و بررسی وضعيت تغذيه و تعادل سالمندان انجام می شود.

 

وی با اشاره به اینکه تمام اطلاعات گرفته شده در پرونده سلامت سالمندان و سامانه سيب ثبت می شود، تصریح کرد: غربالگری سرطان های شایع (سرطان روده بزرگ و سینه) و همچنین بررسی وضعیت سلامت روان و افسردگی سالمندان از ديگر خدماتی است كه توسط معاونت بهداشتي دانشگاه برای سالمندان تحت پوشش انجام می گيرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه برای پیشگیری از برخی بیماری ها از جمله پوکی استخوان، مکمل های کلسیم و ویتامین به صورت دوره اي در اختيار سالمندان قرار داده می شود، گفت: همچنين آموزش های مرتبط با شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی، بیماری های غیرواگیر، بالا رفتن سطح سواد سلامت و آمادگی در خصوص حوادث و بلایا توسط مراقبين سلامت به سالمندان داده می شود.

 

رحمانیان در پایان با بیان اینکه سالمندان برای تحت مراقبت قرار گرفتن، ابتدا باید به پایگاه های بهداشت مراجعه کنند، اظهار کرد: در این پایگاه ها برای سالمندان پرونده الکترونیک تشکیل می شود و می توانند خدمات سلامت را بصورت دوره ای دريافت کنند.

پایان پیام/691

منبع: شبستان

کلیدواژه: جهرم سالمند سالمندی سالمندان دانشگاه علوم پزشکی جهرم سالمندان جهرم تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۸۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲

ایسنا/خراسان رضوی مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ورود گردشگران سلامت در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

داوود خوش‌شکن در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت گردشگری سلامت مشهد در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال گذشته ۸۲ هزار و ۵۲۴ بیمار خارجی در مشهد ویزیت کرده‌ایم که بابت آن‌ها حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته‌ایم.

وی افزود: بیشترین بیماران را بیمارستان‌های رضوی، چشم‌بینا، امام رضا(ع)، خاتم و قائم ویزیت کرده‌اند. بیماری‌های ارتوپدی و تروما، زنان و زایمان، بیماری‌های چشمی، بیماری‌های قبلی، اورلوژی و جراحی‌های عمومی به ترتیب مورد اولویت گردشگران سلامت در مشهد بوده است.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: البته در مشهد بیماران افغانستانی زیادی داریم که مدرک تبعیت کشور را ندارند، از همین رو این بیماران را گردشگر سلامت محسوب می‌کنیم. به همین دلیل مراجعه به بخش ارتوپدی و تروما بالا است. البته تعرفه‌ای که از این نوع بیماران دریافت می‌کنیم، تعرفه گردشگری است.

خوش‌شکن بیان کرد: در سال گذشته از ۹۵ ملیت در مشهد بیمار داشتیم که نسبت به سال ۱۴۰۱ پیشرفت بیشتری داشته است. بیشترین بیماران ما از کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، بحرین، تاجیسکتان، کویت و عربستان سعودی بوده است. رشد بیماران ترکمنستان بسیار چشمگیر بوده است.

وی در خصوص جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جذب گردشگران سلامت در کشور خاطرنشان کرد: مشهد رتبه نخست جذب بیماران خارجی در سطح کشور را دارد. پس از مشهد شهرهای قم، کرمان، اصفهان و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارزیابی درآمدزایی گردشگری سلامت در مشهد طی سال گذشته گفت: درآمد خوبی در گردشگری سلامت کسب کرده‌ایم، ضمن اینکه درآمد بسیاری که از این طریق وارد کشور می‌شود ثبت نمی‌شود. این رقم ثبت شده، شاید یک‌چهارم یا یک‌پنجم درآمد مشهد از گردشگران سلامت در سال گذشته بوده باشد. پولی که گردشگران سلامت به مطب پزشکان، لیدرها، مراکز تفریحی و گردشگری و... می‌دهند ثبت نمی‌شود. ما فقط عددی که در بیمارستان و سامانه ثبت شده را اعلام می‌کنیم و از سایر هزینه‌های گردشگران به صورت دقیق اطلاعی نداریم.

خوش‌شکن بیان کرد: نسبت به سال ۱۴۰۱ درآمد ما از گردشگری سلامت تقریبا ۲ برابر شده است، این در صورتی است که تعداد بیماران ما ۱۰ درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی