Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  سید مجید ارجمند معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، گفت: با بالا رفتن سن هر فردی در برابر بیماری‌های مختلف آسیب‌پذیرتر می‌شود. نخستین قدم برای داشتن دوره سالمندی سالم باور این واقعیت است که سالمندی به هیچ وجه به معنای ناتوانی نیست. تحرک، تغذیه مناسب و حمایت اجتماعی در داشتن دوران سالمندی سالم، بسیار مهم و تاثیر گذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، بیان کرد: ۲۷ هزار ۱۲۶ سالمند اقا و خانم در شهرستان جهرم تحت پوشش معاونت بهداشتی داشگاه هستند که فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی به ترتیب از جمله بیماری‌های زمینه‌ای هستند که  در بین سالمندان جهرمیشیوع بیشتری دارد.

ارجمند، تصریح کرد: طبق آمار‌های ثبت شده در سامانه سیب، بررسی‌ها و مشاوره‌های مراقبین سلامت با سالمندان تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه، تغذیه نامناسب مانند مصرف کم میوه و سبزیجات و تحرک بدنی کم از علت‌های اصلی شکل گیری بیماری‌های زمینه‌ای در سالمندان جهرمی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ادامه داد: آمار‌های ثبت شده در سامانه سیب این موضوع رانشان می‌دهد که سالمندان جهرمی اهمیتی کمی برای میوه، سبزیجات و لبنیات قائل هستند و این در حالی است که تعذیه مناسب و دوری از غذا‌های شور و پر چرب نقش بسیاری در پیشگیری از بیماری‌های زمینه مانند فشار خون و دیابت دارد.

او، افزود: تحرک بدنی در سالمندان جهرمی بسیار کم  بوده، و این در حالی است که یک پیاده روی ساده می‌تواند در بهبود بیماری‌های زمینه‌ای و پیشرفت آن‌ها جلوگیری کند.

ارجمند، اضافه کرد: بیماری آلزایمر از دیگر درگیری‌های سالمندان بوده و مغز  نیز  مانند دیگر اعضا و بخش‌های بدن به ورزش کردن نیاز دارد و انجام فعالیت‌هایی که قدرت حافظه را تقویت می‌کنند، موجب حفظ سلامت مغز می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به در معرض بودن سالمندان به بیماری کرونا، اظهار کرد: سالمندان از آسیب پذیرترین گروه‌ها در برابر کرونا هستند که مراقبت از سلامت آنان از سوی فرزندان و اطرافیان امری ضروری و مهم است.

او، گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون ۳۱۸ سالمند در بخش کووید بیمارستان پیمانیه جهرم بستری شده اند که بیماری‌های زمینه‌ای از علت‌های اصلی حاد شدن بیماری کرونا در آنان بوده است.

نرجس السادات میرصادقی، کارشناس سلامت سالمندان و میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به خدماتی که به سالمندان ارائه می‌شود به صورت دوره‌ای از سوی مراقبان سلامت، غربالگری فشارخون، قندخون، چربی خون و بررسی وضعیت تغذیه و تعادل سالمندان انجام می‌شود و تمام اطلاعات گرفته شده در پرونده سلامت سالمندان و سامانه سیب ثبت می‌شود.

او، بیان کرد: غربالگری سرطان‌های شایع و بررسی وضعیت سلامت روان و افسردگی سالمندان از دیگر خدماتی است که معاونت بهداشتی دانشگاه برای سالمندان تحت پوشش انجام می‌ دهد.

میرصادقی، تصریح کرد: برای پیش گیری از برخی بیماری‌ها از جمله پوکی استخوان، مکمل‌های کلسیم و ویتامین به صورت دوره‌ای در اختیار سالمندان قرار داده می‌شود. همچنین آموزش‌های مرتبط با شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی، بیماری‌های غیرواگیر، بالا رفتن سطح سواد سلامت و آمادگی در خصوص حوادث و بلایا توسط مراقبین سلامت به سالمندان داده می‌شود.

کارشناس سلامت سالمندان و میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ادامه داد: سالمندان برای تحت مراقبت قرار گرفتن، ابتدا بایدبه پایگاه‌های بهداشت مراجعه کنند و درآن جا برای آنان پرونده الکترونیک تشکیل  شده و می‌توانند خدمات سلامت را بصورت دوره‌ای دریافت  کنند.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی تغذیه مناسب میوه سبزی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم معاونت بهداشتی دانشگاه بیماری های زمینه ای بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه گفت: بیش از سه تن مواد غذایی بدون شرایط مصرف و تاریخ مصرف گذشته که در چهار ماه اخیر از اماکن تهیه و توزیع شهرستان جمع‌آوری شده بودند، با هماهنگی و حضور نماینده دادگاه عمومی شهرستان معدوم شدند.

حامد کیخایی اظهار کرد: جمع‌آوری و معدوم‌سازی مواد غذایی غیربهداشتی، یکی از محورهای اصلی فعالیت واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه است. بر همین اساس، با متخلفان در این زمینه به هیچ عنوان مماشات نخواهد شد.

وی ادامه داد: مواد غذایی علاوه بر دوره زمانی مصرف، نیاز به نگهداری در شرایط بهداشتی و دمای مناسب دارند. رعایت نشدن این موارد ممکن است باعث فاسد شدن ماده غذایی قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن شود و منجر به بروز مسمومیت و حوادث ناگوار برای مصرف‌کننده شود. بر همین اساس لازم است تا هنگام خرید، شرایط نگهداری مواد غذایی را در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را سامانه تلفنی ۱۹۰ ثبت کنند تا همکاران مرکز بهداشت برای اصلاح مشکل، وارد عمل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید